Kalendář akcí

Wiener Cello Ensemble 4+1 / Pódium NMNM

začátek v 18:00 hod, konec v 20:00 hod
Horácká galerie, Nové Město na Moravě
 
Rubriky: Hudba, Kultura
Wiener Cello Ensemble 4+1 / Pódium NMNM

Další koncert z hudební sezóny 2024 festivalu PÓDIUM NMNM.

Wiener Cello Ensemble je soubor založený violoncellistou Vídeňské Filharmonie Gerhardem Kaufmannem. Ten si v roce 2008 splnil svůj dlouholetý sen – vytvořit netradiční violoncellový soubor, který bude razit nové cesty v klasickém koncertním světě. Nejobvyklejší koncertní sestavu Wiener Cello Ensemble 5+1 tvoří pět mužů a jedna žena. Kromě tohoto složení vytváří zajímavé vnitřní napětí mezi účinkujícími i to, že jsou z odlišných generací. Každý z umělců se v rámci programu ujímá sólistické i doprovodné role.

Do Nového Města na Moravě přijede Wiener Cello Ensemble v sestavě 4 + 1. Čtyři hráči na violoncello – Lia Vielhaber, Raffael Dolezal, Gerhard Kaufmann, Jan Ryska doplnění o klarinet v podání Luca Pelanda.

První část programu se ubírá obvyklou koncertní cestou a zazní v ní skladby Gioachina Rossiniho (předehra k opeře Willhelm Tell), Karla Maria von Webera (Menuet z klarinetového kvintetu), Pabla de Sarasate (Zigeunerweisen) a Antonína Dvořáka (Koncert pro violoncello). Druhá půle programu Wiener Cello Ensemble bývá tradičně propojena příběhem – tentokrát to bude o lásce a zazní v ní skladby Wolfganga A. Mozarta, Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka, Johanna Strausse ml., Adolfa Schreinera a Leroye Andersona.

Těšte se na jedinečný hudební zážitek.

Vstupenky jsou prodávány v síti smsticket.cz.

Zakoupení je možné také v Informačním centru Nové Město na Moravě, Vratislavovo náměstí 114.

Ceny vstupenek:
300 Kč v předprodeji do 5. 10. 2024, 23:30 h,
350 Kč od 6. 10. a v den konání na místě.

 

Pořadatel

Zveřejnil/a 20. červen 2024 v 15:45 hod. Miloš Neuman